Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Birka – ett paradis?

Av Kicki 7:15 25/3 2008 | Kommentera!

Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av Birka Paradise, i alla fall av själva fartyget. Folk (passagerarna) var inte så fula som jag trodde, och båten kändes inte fullproppad. Det fanns alltid lediga platser i olika barer, enda gången det var folkanhopning var när Fantastic Four uppträdde.

fan4.JPG
Svängig Motown med fyra välsvidade killar.

Däremot var restaurangerna fortfarande bara okej för att vara ombord. Det går inte att jämföra med vanliga restauranger alls. Emil i vårt gäng beställde vegetarisk mat.
“Den här vegetariska bifffen, vad är det för något?” frågade han servitören innan vi beställde.
“Ja, det är inte gris, inte ko och inte lamm”, sa servitören vitsigt/otrevligt, och i vilket fall som helst inte speciellt upplysande.
“Jo, det förstår jag,” sa Emil och skrattade artigt. “Men är det sojabaserad då, eller quorn?”
“Ja, det är sojabaserat, tror jag”, sa servitören.
När maten sedan kommer ut är det en rotsaksbiff (potatis/morötter/palsternacka) med palsternacksmos och morötter. Hundra procent kolhydrater, inga proteiner.
Emil, själv kock, ber att få prata med köksmästare. Köksmästaren kommer inte ut (det gör han aldrig när gästerna har synpunkter, får vi veta) men sous-chefen gör oss en visit. Mycket vänligt ber Emil honom förklara hur de tänkte när de gjorde den vegetariska rätten som innehåller tre varianter på rotsaker.
“Ja, ibland tänker man ju inte så mycket”, säger sous-chefen.
Nähä.
Sedan vill Emil förstås inte betala fullt pris för maten som han knappt har rört. Men se, det gick inte. Istället erbjöds han en ny likadan. Vilket han förstås inte ville ha och dessutom hade vi andra kring bordet ätit upp.

Det här var i bistron som ändå delar kök med à la carten. (Och à la carte-menyn kvällen innan var helt okej. Men vi hörde att ska man äta bra på båten så ska man äta i mässen, där personalen äter. Är inte det konstigt? Bästa maten serveras inte till gästerna.)

Jag vet inte om jag bara är bortskämd med att gå på serviceinrättningar där man faktiskt bryr sig om sina kunder, och på restauranger där man faktiskt bryr sig om vad man serverar… Är det så här så fort man rör sig utanför Stockholm city? Eller är det typiskt båtservice och båtmat?

Sparad under: Mat,Resor Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8087 to the field below: