Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Androla förtjänade Globen

Av Kicki 10:04 9/3 2008 | Kommentera!

Igår ringde jag för första gången i år och röstade. Jag tycker verkligen att Androla förtjänade en plats i Globen. De, och inte minst deras låt (även om fröken Häggkvists klänning var snyggare i delfinalen, se nedan).

androla2.jpg
Bilden från deras egen sajt.

Framför allt tycker jag inte att Nordman ska få reppa Sverige. Nyckelharpa i all ära, men karln/gruppen känns för nationalsocialistisk för att det ska vara okej. Jag menar, vilka röstar? Vilka tror du sitter hemma och ringer och ringer på Nordman? Just det. MC-gäng och nassar som sitter hemma och lördagsgroggar i soffan och tycker att häxbränning egentligen var en toppen idé.

Så Androla hade varit på sin plats. Men problemet för dem är Carola – hon tänker inte. Eller, hon tänker jättebra när det gäller jobbet: “Vi har ändrat numret till Andra Chansen så att det ska bli mer innerligt. Mer närbilder.”
Men hon tänker inte så bra vad det gäller saker som rör annat.

I SVT:s inför-Melodifestivalen-program i fredags dök hon upp på Kirunas flygplats i en gammal (jättefin) lappmössa (samemössa).
“Vad är det där” frågade tv-reportern glatt.
“Det var min pappas, och jag tänkte att… ja, häruppe…. det är väl här…?” sa Carola osäkert och opåläst.
Klart det blir rubriker i tidningarna. Klart folk retade sig. Är man just nu en laddad symbol i sig själv måste man ha bättre koll innan man slänger en laddad symbol på huvudet.
Den här speciella mössan bärs endast av äldre, gifta män.

“Samerna är en av världens 90 ursprungsbefolkningar – den enda i Sverige. En fjärdedel av världens alla samer bor i Sverige och de flesta här i Norrbotten. Jag ville visa att jag stödjer dem eftersom de lever som minoritet”, hade varit ett bättre svar.
Bäst hade kanske varit att inte ha mössan på alls. Eller åtminstone en mössa som vanligtvis bärs av skilda, frikyrkliga sångfåglar.

Men whattef. Låten var bra, ju! Androla förtjänade Globen.

Sparad under: Kändisar,Nöje Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 5104 to the field below: