Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Potatisnäsa?

Av Kicki 8:27 11/10 2007 | 4 kommentarer

Jag tycker själv att jag är ganska bra på att laga mat. Utom när det kommer till potatismos. Det är något magiskt med potatismos som gör att varken jag eller Sam brukar få till det. Kanske beror det på att vi båda är både stressade och lata och hoppar över alla varianter som innebär antingen potatispress eller varm mjölk.

Förra veckan lagade till exempel Sam korv och potatisklister, medan jag i måndags bjöd på potatissoppa med fiskpinnar och remouladsås.

Men igår fick jag till det! Tricket är att inte använda något potatisvatten alls, när du mosar på mandelpotatis, då den sorten är väldigt “lös” i sig själv.

Nu ska vi äta mandelpotatismos varje dag för det är faktiskt världens godaste maträtt. Ikväll tror jag att jag ska laga moset med färskost i. Eller västerbotten. Eller persilja kanske? Hm… Återkommer.

Sparad under: Mat4 kommentarer »

4 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Anna

    11/10 2007 @ 11:08

    Förutom att din blogg är den bästa så är det så befriande att läsa en bloggerska som inte bara äter qinoa (eller vad det heter) eller vetekross med en torr fisk/kyckling eller köttbit till. Kan inte alla bara läsa din blogg och börja äta mat igen?

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    11/10 2007 @ 11:22

    Okej, Anna, hör på den här då: Idag till lunch har jag beställt – ordagrant – “massor av kebabkött med massor av pommes frites”. Är livet inte härligt, så säg?
    😉

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Jessica

    11/10 2007 @ 11:32

    Själv kan jag absolut inte få till en fluffig ugnspannkaka. Har testat alla tips. Nu senast tog jag tex två extra ägg plus två tsk bakpulver. Ändå kom pannkakan ut som ngt, millimetertunt, med hög densitet istället för något fluffigt, kulligt underverk. Tips, snälla Kicki!

  • 4
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Anna

    11/10 2007 @ 14:33

    Jodu Kicki låter som en bra lunch, en toppenlunch. Och Jessica det råkar vara som så att jag kan pannkaka. Pannkaka i alla former är det bästa. Ungspannkaka, 3 ägg och så ska du byta ut en deciliter av mjölken mor filmjölk. Funkar alltid för mig. Det blir ungspannkaka ikväll, med bacon i, jag tycker det blir bättre än fläsk. Goooooooooooo ATKINS!:)

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 2496 to the field below: