Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Dansmania

Av Kicki 9:22 1/8 2007 | Kommentera!

Igår såg jag den ganska risiga dansfilmen “Footloose” från 1984. En rebellisk Kevin Bacon gymnastiserade och dansade så en hel by fick moralpani.k. Ingen filmhöjdare men jag var helt hänförd. Tankarna växlande mellan “jag måste skapa ett dansfilmsbibliotek” och “jag måste skapa ett SJP-bibliotek” (SJP har en biroll i “Footloose” som säkert bidrog till att hon året efter fick huvudrollen i den ännu dansantare filmen “Girls just want to have fun”).

Och när jag sedan hade tittat färdig, vad skådar mitt svängiga öga om inte “So you think you can dance”! Säsong 3 har just börjat gå mitt i nätterna på Kanal 5. Jag minns hur jag såg vartenda avsnitt förra sommaren och blev helt bergtagen. Till skillnad från i svenska dansdokusåpor kan ju deltagarna verkligen dansa, inte helt sällan är de (väldigt unga) danslärare själva…

Jag vet inte vad det är med dans, men jag fastnar i det. Uppslukas. Blir berörd. När förra årets deltagare Nathalie dansade lyrisk dans med Musa (sändes för exakt ett år sedan) kom Hannah Rosander till jobbet dagen efter och berättade att hon hade gråtit. Det hade jag också.

016_nfotopoulos_main.jpg
Nathalie från säsong 2.

Missa inte “So you think you can dance”. 22.35 på vardagar i Kanal 5.

Sparad under: Nöje Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 3625 to the field below: