Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Stress

Av Kicki 7:36 20/4 2007 | Kommentera!

Det har varit en stressig vecka. Vilket kan förklaras enkelt med många jobb med kort deadline, men för mig är stress mer komplicerad än så. Ibland kan jag också vara stressad för att jag har ett underliggande problem som jag förtränger (typ “jag jobbar med en okunnig chef”, “shit vilka tråkiga artiklar jag ska skriva”, “denna uppgift är för svår för mig” eller “tar det slut om Sam flyttar till USA?”). Och den där underliggande stressen är inte alltid lätt att komma underfund med. Tackålov finns det ju terapi.

Du som inte har provat terapi borde göra det genast! Många tror att man blir tvingad att rota i saker från det förflutna som man inte vill rota i, men det är tvärtom: Du bestämmer vad du vill prata om, du bestämmer vad du ska göra. En terapeut finns bara där för att fånga upp saker och för att hjälpa dig att tänka när du har kört fast. Terapeuten kan också hjälpa dig att tolka andra människors beteende, när du inte fattar varför andra gör som de gör.

Det är mysigt och lyxigt, en stund för dig själv när du bara tänker på dig, ett spa för själen!

Som en bonus framstår ofta de som har gått i terapi som lite smartare, bara för att de redan har tänkt igenom så mycket. Terapi är tänktid, men till skillnad från det vanliga ältandet och grubblandet (som jag har varit något av en expert på) så är det konstruktiv tänktid.

Bättre investerade pengar finns inte, förutsatt att du har en bra terapeut som du trivs med.

Vad tänker du om terapi?
Visa resultat
Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9177 to the field below: