Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Gottgottigottgott

Av Kicki 9:42 25/7 2006 | 2 kommentarer

Med oss på resan har vi haft White Guide, en restaurangguide över Sverige, län för län.
Vi har försökt hinna med så många rekommenderade östgötska restauranger som möjligt. Här är våra topp 3:

1. Göta Hotell i Borensberg
Fantastiskt läge vid Göta kanal, kunnig och trevlig personal, intim känsla och – förstås – god mat. SVT:s Packat&klart var där och filmade. Resereportaget kommer nästa sommar och efter det kommer det säkert att bli ännu mer fullbokat än nu! (Vi fick bara plats på lunch, middagen var full.)


2. Pappa Grappa, Norrköping
Italienskt kök, och servis som faktiskt pratar italienska. Vällagat och gott! De flesta gäster sejfar med välkända italienska specialiteter som bruschetta eller pasta. Jag och Sam tog hem storslam när vi bröt mönstret med secondi piatti och sidorätterna till. Hurra för parmesangratinerad zucchini och vitlöks- och citronslungad spenat!


3. Mariefreds värdshus och restaurang, Mariefred
Mästerkocken Gert Klötzke driver restaurang med tonvikt på lokala råvaror. Salladen på närodlade tomater och buffelmozzarella är larvigt god. Laxen på dinkel en oväntad höjdare. Utsikten över Gripsholms slott går inte av för hackor heller.

Sparad under: Mat,Resor2 kommentarer »

2 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Ellinor

    25/7 2006 @ 17:36

    Får man vara petig och undra om de topp3 var de ni hann prova i alla landskap ni var i eller bara i Östergötland? Om det är det senare så blir det lite fel nämligen.. Mariefred ligger väl inte i Östergötland om jag inte misstar mig. Äsch, ville bara uppmärksamma dig på det lilla syftningsfelet :) F ö blev jag grymt hungrig nu då jag läste inlägget!

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    25/7 2006 @ 17:39

    Helt sant!
    Vi åt på fler ställen i Östergötland (=resans tema), men på vägen hem svängde vi förbi Mariefred. Där satt vi i godan ro med ost och sherry när en stackars tvåbarnsfar dog av ett blixtnedslag 500 meter längre bort… Inte så kul.
    Kicki

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 7330 to the field below: