Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Restaurangguide Palma

Av Kicki 11:53 18/9 2008 | Kommentera!

Som kan utläsas av mina semesterbilder och min semestershopping är jag mycket intresserad av mat. Vill därför gärna tipsa och varna för olika institutioner i Palma. Klipp ut och spar!

5 Kicki-stjärnor

Mangiafuoco, tel 971451072
c/ Plaza de Vapor 4
Äkta importerad italienare från Toscana driver denna restaurang som aldrig är öppen före 20.00 och stängd på tisdagar. Specialiserad på tryffel. Har massor av grappa, två sorter på Sams favorit fragolino (smultron). Vit tryffel endast i oktober och november.
Rekommenderas: Tryffelravioli, carpaccio med tryffel.

Tast, tel 971729878
c/ Unio 2
Modern tapasbar med lite lyxigare urval. I baren plockar man själv tallrikar med olika “färgkoder” (à la Yo! Sushi i London) och betalar därefter, vid borden får man också välja på menymat. Galet poppis så boka bord eller räkna med att vänta flera timmar på helgerna. Lysrörsbelysning och skränigt, som alltid när lokalborna själva trivs på ett ställe.
Rekommenderas: Alla tapas med ost i någon form.

4 Kicki-stjärnor

La Baranda, tel 971454525
c/ San Magin 29
Italienare som jag alltid kommer tillbaka till. Har med lite tur tryffel på menyn, annars är de bra på skaldjur. Parmesanen till pastan är handriven, och pastan så al dente som det går utanför Italien. Rekommenderas: Pizzan, faktiskt.

Taberna La Boveda, tel 971451072
Paseo Sagrera 3
Livligt och charmigt tapas-ställe med goda viner, god mat och personal som lyckas vara trevlig trots att detta är en restaurang med enormt tryck. Lillasyster till La Boveda ett kvarter bort.
Rekommenderas: Köttfyllda paprikor, queso en aciete, jamon bellota, pescadito frito, pimientes de Padron, husets vin. Det mesta, faktiskt.

13septb.JPG
Främre raden: Kallskuret t.v., köttfyllda paprikor t.h.
Bakre raden: 3 sorters fisk på macka t.v., croquetas t.h.

La Vinya Wine Bar, tel 971720014
c/ Sant Feliu 16
Vinbar som drivs av argentinaren Esteban, som är hej och tjena med alla Palmas natträvar. Stort urval av vin, eller varför inte en fin 18-årig rom? Skönt häng i skön belysning.
Rekommenderas: Argentinska rödvinet Alvear, eller vadhelst Esteban rekommenderar.

3 Kicki-stjärnor

El Barrigon, tel 971639139
Archiduque Luis Salvador 19, Deià
En av Mallorcas sex Michelin-stjärnade restauranger ligger i Deià, men det här kan vara ett alternativ i samma by för dig som vill ha mysig miljö och god mat till bra pris. Byggd 2004 med gammal rustik feeling.
Rekommenderas: Lammkebab.

Asador Tierra Aranda, tel 971714256
c/ Conceptio
Spansk finrestaurang som känns som Palmas svar på Teatergrillen. Ljuvlig innergård och ljuvliga kötträtter som lagas i ugnen.
Rekommenderas förutom det ugnsgrillade köttet i alla dess former: Vinet Rioja Alta Gran Riserva, crêpes.


2 stjärnor

Atlantico Cocktail & Bar
c/ Sant Feliu
De två stjärnorna måste sättas på en halvsunkig bar men gäller det stämning så förtjänar den fem! Low-key ställe med öl, drinks, öns trevligaste personal och en tjotta som det känns som att man får skabb av att gå på. Blandat klientel: här finns unga dreadlockskids, medelåldern, par på dejt, grabbgäng, tjejgäng och – hör och häpna! – vid sällsynta tillfällen den spanska kungafamiljen. Folkligt, festligt, fullsatt.
Rekommenderas: Whisky soda.

En överkryssad Kicki-stjärna

Sushi-club, tel 971906060
c/ Union 2A
Man kan tycka att man får skylla sig själv om man vill äta sushi i Palma, men med den toppurbana inredningen kändes det som att det fanns hopp om att den här japanen skulle kunna servera habil mat. Men icke. Kanske var det redan när servistrisen avrådde från våra fem förstahandsval på den låååånga menyn som denna gourmetresa började gå utför… Torrt ris, torr fisk, smaklöst och tråkigt.
Rekommenderas: Intilliggande Tast (se ovan). Vilken annan restaurang som helst.

Sparad under: Mat,Resor Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 5311 to the field below: