Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Vad hände med Modette?

Av Kicki 11:06 8/4 2009 | 1 kommentar

gruppbild-modette.jpg
Tjejerna på Modette.

För inte så länge sedan fick jag mail från Modettes grundare och före detta chefredaktör Maria Soxbo om att hon skulle bli frilans. Maria har på sista tiden jobbar med hemliga saker hos sin arbetsgivare Egmont, förhoppningsvis har Egmont varit så klyftiga att de har låtit henne prova att göra inredningstidning då inredning är Marias stora passion och intresse. Eller så har hon gjort något helt annat, men nu slutar hon i alla fall.

Och nu såg jag att även Ellinor är tillbaka som modebloggare på sin gamla blogg, samt att hon ska börja jobba i GöteborgMonki. Duktiga makeupartisten Åsa Östergren slutar ocksåModette för att fortsätta vara duktig makeupartist och för att skriva i Cosmo. Så det är väl ingen långsökt slutsats att Modette läggs ner. Eller, fortsätter att finnas på nätet men utan redaktion/nytt innehåll.

Det verkar gå jättebra för förlaget Egmont som nyss också la ner tidningen Food efter ett nummer.
Och ifall du skulle vara född på 80-talet vill jag bara förklara: Det där var ironi.

Uppdatering kl 13.46: Kul att Dagens Media skrev om detta en minut efter att mitt blogginlägg kom ut. Läser någon på redaktionen möjligen min blogg? Då måste jag ju börja tänka på vad jag skriver. Hm… Jag skulle vilja ta tillfället i akt att redogöra för min officiella hållning till svensk media. Alla människor jag någonsin har jobbat med är jättesnälla och begåvade. Alla tidningar i hela Sverige är hur bra som helst. Alla förlag är jättebra på att göra affärer och satsa på rätt häst.

Ja, det var väl det.

Sparad under: Media1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » What's with Egmont?

    16/4 2009 @ 14:18

    […] Linda Grahn lämnar Egmont. Förra veckan försvann Modette. Någon marknadsdirektör har också fått dra åt helvete, såg jag förra veckan. […]

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 2692 to the field below: