Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Släpp ilskan loss

Av Kicki 13:52 4/2 2009 | 1 kommentar


Poolområdet Riadh Palms, Sousse.

Jag har sett att flera personer kommer till min blogg när de söker på hotel Riadh Palms. Möjligen för information om hotellet. Och när jag läser mina tidigare inlägg inser jag att jag inte har varit speciellt tydlig om detta hotell. Det vill jag rätta till nu.

Riadh Palms klassas som fyrstjärnigt i resekatalogen. Riadh Palms i verkligheten är klassat som ett skithotell. Ett slitet skithotell. Som är illa byggt till att börja med. Vi snackar illa fogal kakel, lutande golv, avskavda möbelhörn, billiga material som fort blir nötta… Arkitekturen kan väl närmast benämnas som klassiskt sextiotal. I en öststat. Fyrkantigt, instängt, mörkt. Poolen ser ut att ha blivit byggd något senare, kanske 1970, och inte rengjord sedan dess.

På ett All Inclusive-hotell är det viktig att mat och kök sköts hygieniskt. Jag tvivlar på att så är fallet på Riadh Palms, då så stor andel gäster insjuknade i magsjuka. När jag reste dit var vi ungefär 20 svenskar i gruppen. Det var två personer i hela gruppen som hade klarat sig friska. En av dem var en tonårskille som hade ätit pasta med ketchup – enbart! – och druckit Coca-Cola på burk. Själv åt jag av hotellets buffé – endast, eftersom jag inte lämnade hotellet alls – och borstade till och med tänderna i flaskvatten. Alkogel är min bästa vän, liksom generell hygien. Använde endast toaletten på mitt eget rum. Badade inte i poolen. Kan inte ha fått i mig baciller annat än genom maten. Och redan efter två dagar kräktes jag och hade diarré och feber. Liksom 20-talet svenska medresenärer.

Jag kunde häva min turistmage med Immodium. Andra resenärer hade ätit hela förpackningar av Immodium, utan att det hjälpte. En kvinna i svenskgänget hade dessutom fått fyra piller av en lokal läkare och mådde inte bättre för det, en hade fått fem piller och en spruta och hade därefter fått uppsvällda ben och fötter. Två engelsmän på hotellet hade samma problem som vi och de hade blivit rekommenderade att lägga in sig på sjukhus i Sousse. (De vägrade, så klart.) Flygresan hem var… intressant, eftersom så många fortfarande var dåliga i magen. Åt båda hållen.

När jag kom hem blev jag sjuk igen och fick besöka infektionsakuten på Karolinska. Tydligen hade mina Immodium bara hjälpt temporärt, själva bakterien var fortfarande kvar i kroppen. Sedan var jag sängliggande i ytterligare tio dagar. På det drabbades jag av influensa, för att mitt immunförsvar var nedsatt efter magsjukan. Totalt var jag sängliggande tre veckor, varav tre dagar (av sex) på resan i Sousse.

Så om du funderar på Riadh Palms rekommenderar jag dig att välja ett annat hotell. Att döma av det lilla jag såg av Sousse är det för övrigt en av världens fulaste städer, så varför inte en annan stad överhuvudtaget? I rättvisans namn verkar stranden okej och vädret hörs vara bra nästan jämt. Men ta i så fall med dig Varma koppen och lev på det.

Sparad under: Resor1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » Bra blogg

    17/2 2009 @ 8:15

    […] ger ju som sagt gärna bort både ris och ros. Så för någon vecka sedan mailade jag en kram till Ellinor. Jag förklarade att jag […]

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9005 to the field below: