Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Smashbox Oglow

Av Kicki 14:11 16/1 2009 | 1 kommentar

oglow.jpg
Oglow, 265 kr/15 ml, Smashbox.

Kommer du ihåg 80-talets gröna läppstift som blev (ofta väldigt starkt) rosa på läpparna? En uppdaterad variant för kinderna kommer från Smashbox. Oglow är en “intuitiv kindfärg” och, trots att den är genomskinlig i tuben, blir den rosa på huden. Den sägs bli olika nyanser av rosa på olika personer.

Jag har tidigare sett makeup-artist Åsa Östergren använda den som underlag för puderrouge vid skönhetsfotograferingar. Jag förstår varför, för den blir en väldigt naturlig men svag rosa nyans. Vid en fotografering vill du gärna ha lite mer färg.

Imorse var jag tvungen att applicera den tre gånger för att få den a) jämn och b) synbar. Just för att det tar några sekunder innan färgen utvecklas är det svårt att få den jämn direkt. (Låter du den utvecklas på fingrarna innan applikation är det sedan svårt att få fingrarna rena. Färgen sitter som berget.) Färgen är som sagt väldigt svag, i alla fall på mig. Fast det är fränt att den först är genomskinlig och sedan blir rosa. Och färgen, när man har fått till den, ser naturlig och snygg ut. Mycket snygg.

Bottom line: En produkt som är rolig, men jag tycker inte att man ska lägga 265 kronor på den, om man inte är sminkjunkie eller vill ge bort en lite ovanlig present.

oglow3.JPG
Här ser du den rosa färgen bättre.

Uppdatering 22 januari: Nu har jag använt den i fem dagar. Jag blir mer och mer förtjust. Färgen håller länge, hela dagen. Ska du ut på kvällen vill du lägga på mer/ett vanligt rouge ovanpå, men du är fin längre än med de flesta andra kindfärger.

Uppdatering 12 mars: Jag hade helt fel. En måste-produkt i alla necessärer! Läs mer här.

Sparad under: Skönhet1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » Smashbox Ogloss

    19/1 2009 @ 15:12

    […] veckan skrev jag om Oglow, en kul produkt som alla sminkintresserade har hört talas om och sannolikt också provat. En nyhet […]

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9823 to the field below: