Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Inte tröttnat på mig?

Av Kicki 8:23 26/12 2008 | 2 kommentarer

Hej, Kicki. Vad kul att få träffa dig! Vi tillbringar alldeles för lite tid med oss själva.
Vad kul att få bli intervjuad! Det händer för sällan. Jag fattar inte varför jag inte får göra fler intervjuer. Jag har faktiskt skrivit en bok, har ganska många bloggläsare och dessutom är jag generellt väldigt härlig. Men om ingen annan intervjuar mig får jag ju intervjua mig själv. Det passar bra så här under bloggens juluppehåll.

Berätta nu, hur skriver man en bok?
Det verkar vara olika, men många författare isolerar sig. Jag behöver själv åka iväg för att komma igång, nu senast till Tunisien. Därifrån kom jag med med tre kapitel och diarré. Jag vet att Denise Rudberg också åker bort men jag tror hon gör det mot slutredigeringen av boken. Vill man veta mer kan man läsa Elizabeth Georges “Att skriva”. Långtråkig som fan men informativ.

Hur mycket gratis smink får du?
Hur mycket som helst. Ibland känns det som att jag badar i smink – det är superlyxigt! Men eftersom jag alltid har Luther på axeln så får jag dåligt samvete av all denna glamour också. Luther förstör mycket, den jäveln.

Du skrev ju “Singelhandboken” med psykolog Eva Rusz som sedan dess har blivit känd relationsexpert. Hur gör man för att bli ihop med en bra kille?
Våga! Det jag lärde mig när vi skrev “Singelhandboken” var att de flesta smarta, duktiga, snygga tjejer som är ofrivilliga singlar, ofta är fega. När man är “för kräsen” eller “blir kär i fel killar” eller vad nu det ofrivilliga singelskapet beror på, så är det ofta för att man inte riktigt vågar. Man vågar inte säga “här är jag och jag vill verkligen ha ett förhållande” och ger inte killar en (andra, tredje, fjärde) chans. Om Sam, världens bästa kille, bara hade fått en chans – eller vice versa – hade vi inte varit ihop.

Känner du några kändisar?
Nja. En gång har jag lunchat med Therese Alshammar, en gång har jag fikat med Hannah Hedlund, utan att det hade med jobb att göra. Rickard Engfors och jag är ganska goda vänner, men han är väl inte kändis längre? Josefine Bornebusch och jag brukar ha tema-kväll en gång per år, senast hade vi prettokväll och skrev dikter vid Bergman-bordet på Teatergrillen. Pia Conde är bästa vän med min väninna Carina. Och jo just, jag gick i samma klass som Jesper Blomqvist på gymnasiet. Han är väl kändis igen nu?

Du verkar ha så många roliga väninnor! Hur hittar man bra såna?
Våga! När jag träffar någon jag gillar så säger jag “jag gillar dig ska vi inte ses och ta en fika?” Har träffat Johanna, Mats, Underbaraclara och Lisa så. Och flera andra personer som inte bloggar. Sedan blir så klart inte alla vänner för livet men då har man gett vänskapen en chans i alla fall. När det sedan gäller att behålla vänner – och behålla rätt vänner – så handlar det om en kombination av att ha tid för varandra, att kommunicera och att våga ställa krav. Jag är jätteglad att jag får ha så många fina väninnor i mitt liv!

Väninnor hit och väninnor dit. Så gulligt kan inte livet vara. Finns det några människor du verkligen hatar?
Ja, två. Båda två är små råttor som kan vara riktigt elaka mot andra människor. På riktigt. En av dem är dessutom sådan att han låtsas vara snäll, vilket är värre än den som är öppet elak. Fy. Jag skulle inte bli ledsen om någon av dem dog. Jag skulle se det som universums sätt att ställa saker och ting till rätta.

bild-11.jpg
Jag får inte nog av mig själv!

Vad är du mest stolt över hos dig själv?
Jag är bra på att skriva, jag är rolig och charmig, jag är en sjyst person som bryr mig om andra och jag får saker och ting att hända! Om jag tycker något verkar roligt så gör jag det, oavsett om det är en målarkurs, att skriva en bok, att ta kontakt med en person som jag beundrar eller att boka en resa. Det händer grejer.

Vad gillar du inte med dig själv?
När något går mig emot kan jag falla in i gamla mönster och tro att jag är dålig. Då tänker jag “jag är dålig jag är dålig jag är dålig” så hårt att jag inte kan sova. Men jag kan oftast komma ur tankesnurren på egen hand nu för tiden.

Varför inte terapi?

Been there, done that, doing it right now. Jag hoppar in hos min “sagotant” någon gång i halvåret för att hålla tankarna fräscha, ungefär som att serva bilen. Terapi är spa för själen! Alla kloka människor går i terapi. När jag träffar nya människor som det är väldigt intressant att prata med så visar det sig ofta att de har gått i terapi. Terapi är the shit. Man blir ju lite smartare, tryggare och snyggare av det. Självkännedom är sexigt!

Du verkar matintresserad. Vilket är ditt favoritrecept?
Just nu gillar jag snabb-pizzor: Lägg allt som är gott på tomatpuré på ett tortillabröd (salami, ruccola, svamp, färska tomater). Klutta på buffelmozzarella och kör 10 min i ugnen. Perfekt bakismat! Sedan blir ingen ledsen av tjälknöl med potatisgratäng och bearnaisesås.

Oj, nu blev jag hungrig. Nu ska jag gå och äta.
Jag med.

Sparad under: Ingen kategori2 kommentarer »

2 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Katarina (bjooti.net)

    26/12 2008 @ 12:31

    Jag gillar dig och jag tycker att det var alldeles för länge sedan vi sågs. Ska vi ta en fika?

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » Friedrichshein

    3/1 2009 @ 18:45

    […] ringde Rickard Engfors för att meddela att han har börjat blogga. Kanske har han läst att jag ifrågasätter hans kändisstatus och vill göra sig själv sedd. Eller kanske är det sant som han sa, att han ska blogga om sin […]

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8276 to the field below: