Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Foundationtest – hela

Av Kicki 8:24 3/11 2008 | 3 kommentarer

luminoussilk.jpg
Armani Luminous Silk har fått massor av fina priser, men vi var inte imponerade. Ingen av oss tre, faktiskt. Hur kan det komma sig?

När vi förra veckan testade foundations kom vi överens om ett betyg (även om vi kunde vara oense till en början). Vi har försökt att tänka på alla aspekter av vad en foundation ska användas till när vi satte betyget. Därför är till exempel våra favoriter (som du kunde läsa om i fredags) inte alltid 5:or men passar våra personliga förutsättningar. Jag har försökt att skriva omdömen så att du ska kunna förstå om en foundation passar just dig. Tänk på att en 5:a inte nödvändigtvis behöver vara bäst för just dig.

Här är de foundations som inte passade som våra favoriter, men som kanske kan bli din:

Clinique Superfit Makeup går snabbt in i huden och “försvinner”. Mycket snabbtorkande, kan vara svår att applicera med svamp. Framhäver fina linjer.
Betyg: 3,5 av 5.

Biotherm Sense Comfort Aquaradiance är en flytande foundation som är behaglig på huden men framhäver linjer med sin silkighet. Den passar inte fet hy och gör inget extra för stora porer. Täcker inte speciellt bra, men jämnar ut. Fin och diskret till vardags.
Betyg: 3,5 av 5.

Armani Luminous Silk Foundation “äts upp” av oljig hy, men passar samtidigt inte mogna kvinnor (50+) då den är svårjobbad på torr hy. Täcker inte men jämnar ut.
Betyg: 3,5 av 5.

Chanel Teint Innocence är medeltäckande, mjuk, smidig och ger lyster. Tyvärr är den svårjobbad och framhäver små rynkor.
Betyg: 3 av 5.

Helena Rubinstein
Spectacular 12-h Extra Wear Anti-Dull är pudrig. Den lägger sig som ett lager på huden och får huden att kännas kärv. Täcker även pigmentförändringar. Kan lägga sig i små veck. Sitter länge.
Betyg: 3 av 5.

Dr Hauschka Translucent Makeup sätter sig direkt på huden och är snäll mot linjer och små rynkor. Den täcker inte så bra men sitter länge. Doftar starkt. Ekologisk.
Betyg: 3 av 5.


Kanebo Sensai
Fluid Finish är som namnet antyder supertunn och lättflytande. Den jämnar ut hudfärgen men täcker inga skavanker. Lägger sig inte i små linjer.
Betyg: 3 av 5.

Och sedan kommer vi ner på dem som inte håller måttet… alls.

Clinique Supermoisture Makeup är superdryg. Den lägger sig ojämnt och kräver ett puder för att rouge ska fästa. Täcker inte men lägger sig heller inte i fina linjer.
Betyg: 2 av 5.

Isadora Cream Powder Foundation är silkig och försvinner snabbt in i huden. Täcker inte så bra men förtydligar inte linjer.
Betyg: 2 av 5.

Biotherm Matte Pur täcker så mycket att den lämnar ett foundationlager som syns på hudytan. Den mattar nästan inte hyn alls och ser inte speciellt naturlig ut. Dock gör den porerna grundare.
Betyg: 2 av 5.

Maybelline New Affinitone sätter sig bra på huden, som blir torr. Mattar inte och täcker varken röda prickar eller brustna blodkärl. Betyg: 2 av 5.

Biotherm Aqua Radiance Compact är svår att applicera jämnt och lägger sig i rynkor.
Betyg: 2 av 5.

Sparad under: Jobb,Skönhet3 kommentarer »

3 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Carola L

    3/11 2008 @ 10:11

    Ville bara säga att jag tycker att det var en bra beskrivning – t.om. jag förstår och jag är helt novis på området!

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Rosa

    3/11 2008 @ 11:57

    Många av Cliniques foundations ska appliceras med fingrarna för att uppnå bästa resultat. Och innan dess “värmas upp” genom att gnugga den mellan fingrarna. Alla foundations är inte svampvänliga.

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » Foundationtest 2

    5/3 2009 @ 16:01

    […] Här är det förra foundationtestet jag gjorde. Sparad under: Recension, Skönhet — […]

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9845 to the field below: