Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Hatten av för Ebba

Av Kicki 11:53 22/8 2008 | 1 kommentar

Jag skulle kunna göra en lång lista på vad Ebba och jag inte har gemensamt, men just för en minut sedan hittade hon något.

Jag satt som bäst och funderade på vilken modeblogg jag skulle gå in på för att se bilder från gårkvällens Café-modeprisfest. Och kom på att jag skiter i dem alla. Jag har följt båda systrarna Fahrman dagligen, liksom så klart Chic-bloggarna, jag tittar in på Elins blogg ibland, och även den här vad hon nu heter och Modette (fast där läser jag mest Åsa Östergrens skönhet), och nu plötsligt kände jag: Jag orkar inte. Det är inte lönt, de skriver alla samma saker. De ser likadana ut, de klär sig likadant, jag tyar inte mer.

Och då har så klart Ebba skrivit en krönika i ämnet. Huvudet på spiken.

Och precis som Ebba vill jag påpeka att jag tycker att alla dessa tjejer gör ett jättebra jobb och är väldigt söta och välklädda och pigga, men för mig har det blivit en liten skinnjacka och ett Acne för mycket.

Så jag undrar: Är den här tröttheten jag känner bara en effekt av att många av de tongivande modebloggerskorna är väninnor och faktiskt är på samma ställen samtidigt så de av naturliga skäl synkroniserar sina åsikter?
Eller har överflödet av mode och modebloggerier gjort att modet inte är mode längre?

sofi-fran-cafe.jpg
Mingel på och bild från Stockholmstreetstyle.

Medan jag funderar på det, läser jag (mode)bloggar som skiljer sig. Kenza är kär i sin grekiske Teo och shoppar superbudget, Charlotta är rolig, Sofi är den i Sverige som är bäst på mode, Clara är absolut färggladast och en fena på retro och vintage…

Uppdatering: Jag glömde bloggarna som är likast av alla. Cecilia B och så kompisen Linn, som jag inte skulle veta fanns om hon inte dök upp på sina väninnors bloggar hela tiden. Det skulle vara fel av mig att peka ut konformistiska bloggar och inte nämna dessa.

Sparad under: Mode1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Katarina (bjooti)

    24/8 2008 @ 12:28

    Ja, Ebbas text var verkligen spot-on och satte ord på mina funderingar jag hade över just modebloggare häromdagen. Och ditt inlägg här är ju också huvudet-på-spiken-rätt. Du är bra du Kicki.

    Och grattis i efterskott!

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8577 to the field below: