Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Frida 14

Av Kicki 10:06 8/7 2009 | Kommentera!

f14.JPG
Caroline Rosén layoutar hela tidningen. Hon vill inte vara med på bild (klockan 23.30 i alla fall).

Imorgon kommer nya “omgjorda” numret av Frida i butik, Frida 14. Jag tycker att omslaget är jättefint, precis som det har varit de senaste numren, och just i detta nummer speglar innehållet dessutom omslaget väldigt bra. Det är resultatet av den modernisering av tidningen som jag och Fridas duktiga redaktion har jobbat med den senaste månaden, och också av en del (katastrofalt) sena nätter. Framför allt är det formen som är uppdaterad, men även innehållet är nu väldigt “15-åring år 2009″. Vi har mer mode, ett positivt tilltal och mer artiklar som hjälper en tonåring att må bättre, att få bättre självkänsla och att våga vara sig själv.

Just det där att välja sin målgrupp är något som jag ser att andra tidningar kan kämpa med. Vissa tidningar gör ett nummer för en 25-åring, nästan nummer för en 16-åring, eller ett nummer för den intellektuella som gillar läsning, nästa nummer för en bildälskande, snabbläddrande person. Frida har nu valt att rikta sig till en klok, men möjligen något osäker, 15-årig tjej (fast säg den 15-åring människa som inte är osäker ibland!).  Hon tycker om mode, kändisar och skönhet, men är också mycket intresserad av insidan.

Jag känner att vi har gjort något bra! Har du chansen, plocka upp nya numret och upplev en positiv, peppande, glad tjejtidning och kom gärna med feedback. (Det är alltså Britney-numret som är “nytt”, finns i butik imorgon).

Nu ska jag luncha med min favorituppdragsgivare Svensk Damtidning, den kungliga veckotidningen.

Sparad under: Jobb Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 3598 to the field below: