Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Tips för dig som vill skriva

Av Kicki 10:50 24/6 2009 | 1 kommentar

Tips för dig som vill skriva (noveller, romaner, artiklar, rubbet)

1. Känslor är åldersindifferenta. Bästsäljande författarinnan Denise Rudberg sa en gång till mig att man skriver likadant för vuxna som för ungdomar, det är bara åldrarna på personerna och miljöerna som skiljer, men känslorna och problemen är ungefär desamma. Så lås dig inte vid att du bara “kan” eller “vet” vissa saker.

2. Vårda språket. Använd stavningskontroll och var extremt noga med spårk meningsbyggnad komatering och andra formsaker. Sär skrivningar och stvfel imponerar inte på redaktörer.

3. Skriv om det du kan. Texter blir bäst om du gräver där du står, i alla fall till en början. När du får mer rutin, kan du vidga dina vyer.

4. Skriv det du gillar. Gillar du romantik, skriv romantik. Är skräck det bästa du vet? Ja, då så.

5. Öva! Skriv blogg, dagbok, brev, mail, noveller, romanutkast, krönikor, artikelidéer – allt. Får du dessutom någon som du litar på att läsa och ge feedback är det ännu bättre, men att skriva är allra viktigast. Tänk på att det också är förkovring att läsa – böcker, tidningar och annat.

Sparad under: Jobb,Media1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Veronica

    24/6 2009 @ 12:46

    Tack för tipsen! Jag uppskattar det verkligen och jag tar till mig det. Jag skulle kunna lyssna/läsa på hur många skrivtips som helst.

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9705 to the field below: