Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Svar om Frida

Av Kicki 13:57 29/5 2009 | Kommentera!

imageserver.jpg
Nytt, peppande nummer ute nu.

Fråga i kommentarfältet här på bloggen:

“Har Frida förändrats något sen jag läste den 1996-1998? (…) I efterhand var det så mycket jag önskar hade stått där. Jag tror att mina tonår hade blivit så mycket bättre om innehållet i tidningen speglat verkligheten bättre. Jag vet inte om de(ni) på Frida är medvetna om det, men tjejer i den åldern tar det som står i tidningen bokstavligt. (…)
Jag önskar så att Frida hade lärt mig att inte ta skit, att inte rea ut mig själv, att identifiera killar som var skit. Istället fick jag lära mig hur jag skulle bli en perfekt flickvän, hur jag skulle vara för att bli populär hos killar. Jag fick lära mig allt om komplex, fick lära mig vilka komplex kändisar hade och fick lära mig att man kunde ha komplex för precis allting. Självklart stod det någonstans i texten att man inte skulle ha komplex utan vara nöjd med sig själv, men det var inte det som satte sig. Med den erfarenheten jag själv har från Frida skulle jag inte vilja att min dotter läste samma tidning. Men det kanske har ändrat sig nu?
Det blev lång text och jag antar att du inte håller med mig ett dugg, om det där med “moraliskt ansvar” och så vidare men det är helt okej.”


Svar från mig, med hälsning från Frida-redaktionen:

Som alla som läser denna blogg vet, håller jag absolut med dig i allt du säger vad det gäller tonårstjejer, att det är viktigt att hjälpa och peppa. Det gäller för övrigt inte bara tonårstjejer, utan alla tjejer! Och om du läser en FRIDA idag vet du att den duktiga redaktionen, ledd av Karolina Olovsson (som för övrigt hälsar!), delar min och din åsikt.
Många som har negativa åsikter om tjejtidningar har ofta inte läst en – i alla fall inte i modern tid. Jag hoppas att du inte är en av dem. Läs ett färskt nummer av tidningen, eller kanske den jättefina (och fortfarande hemliga) Frida Sommarspecial som kommer ut 16 juni, och hör av dig igen!
kram, Kicki
PS. Självklart har tidningar, särskilt dem med ung målgrupp, ett moraliskt ansvar. Fattas bara.

Fotnot: Kommentaren/frågan är något kortad.

Sparad under: Jobb,Media Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9238 to the field below: