Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Ingen mer blogg idag

Av Kicki 7:42 29/5 2009 | 1 kommentar

Nu har jag slösat nog med min värdefulla energi på Hugo och Bubbleroom. Nu ska jag äta frukost och gå till (ett av mina) riktiga jobb, nämligen som redaktionell coach på Frida. Igår satt vi till klockan midnatt med omslag och löp (=löpsedel) för specialutgåvan Frida Sommarspecial, tillsammans med en mycket tålmodig och påhittig AD och en kreativ, hungrig och ambitiös redaktör. Det bästa med den tidningen är att den är lite fiffig. Jag älskar fiffiga tidningar!

Tyvärr kan jag inte säga något om vem som är på omslaget, vad tidningen innehåller eller varför den är så bra, du får bara ta mig på mitt ord när jag säger att den kommer att bli toppen! Snygg, smart, klok och rolig…

Till skillnad från Bubbleroom, då.

Sparad under: Jobb,Media1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Stycket

    29/5 2009 @ 12:38

    Har Frida förändrats något sen jag läste den 1996-1998? Frida var så stort för mig när jag var 12-14. Frida var min bibel. Allt som stod i Frida var sant och jag vet inte hur många gånger mina argument med mamma inleddes med orden: “Men i Frida står det…!”

    I efterhand var det så mycket jag önskar hade stått där. Jag tror att mina tonår hade blivit så mycket bättre om innehållet i tidningen speglat verkligheten bättre. Jag vet inte om de(ni) på Frida är medvetna om det, men tjejer i den åldern tar det som står i tidningen bokstavligt. Och det är inga gamla tjejer. Då har jag för mig att Fridas officiella målgrupp var tjejer 15-18 år men i själva verket var det 12-14-åringar som läste och sen blev man för gammal. När man är 12-14 kan man knappast förväntas tänka kritiskt och jag kan tycka att man som redaktion nästan har ett visst “moraliskt ansvar”.

    Jag önskar så att Frida hade lärt mig att inte ta skit, att inte rea ut mig själv, att identifiera killar som var skit. Istället fick jag lära mig hur jag skulle bli en perfekt flickvän, hur jag skulle vara för att bli populär hos killar. Jag fick lära mig allt om komplex, fick lära mig vilka komplex kändisar hade och fick lära mig att man kunde ha komplex för precis allting. Självklart stod det någonstans i texten att man inte skulle ha komplex utan vara nöjd med sig själv, men det var inte det som satte sig.

    Med den erfarenheten jag själv har från Frida skulle jag inte vilja att min dotter läste samma tidning. Men det kanske har ändrat sig nu?

    Det blev lång text och jag antar att du inte håller med mig ett dugg, om det där med “moraliskt ansvar” och så vidare men det är helt okej. Ville bara dela med mig av mina erfarenheter och hoppas att Frida kan hjälpa till att göra några besvärliga år för svenska tjejer lite lättare istället för svårare!

    Hoppas att du får en trevlig helg!

    Louise

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8650 to the field below: