Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Camp Kicki

Av Kicki 7:16 28/5 2009 | 2 kommentarer

Jag tror jag har berättat tidigare att jag under våren har haft en skrivkurs för tre skrivsugna tjejer som håller på att bli eller funderar på att bli journalister. De har sökt upp mig just via bloggen, och då jag på allvar tycker att tjejer ska hjälpa tjejer (istället för att bara prata om att tjejer ska hjälpa tjejer) har jag förskökt göra just det.

Nu, efter åtta veckor, börjar Camp Kicki, som jag har kallat det, lida mot sitt slut. Tjejerna har fått göra intervjuövningar, konkurrensanalyser, öden, krönikor och mycket annat. Jag tycker det har varit kul för de har gjort enorma framsteg. Och tydligen tycker de själva också Camp Kicki har varit bra, för igår fick jag detta mail:

“Mitt första mail till dig handlade om att jag tyckte du verkade vara en framgångsrik och grym kvinna, utan att slåss med armbågarna. Och jag hade rätt. Du är verkligen en grym och inflytelserik kvinna. För det är sällan man träffar någon som dig. Jag har nog aldrig träffat någon som dig, som jag inte känner. Det är en otrolig egenskap du har och jag hoppas att jag utöver skrivandet kan få denna egenskap, när jag väl någon gång också blivit framgångsrik!

Under loppet av Camp Kicki har mitt självförtroende minst sagt ökat.

Mitt under våra uppgifter inträffade en olycka, men jag tror att skrivandet var en faktor till att jag lättare kunnat gå vidare. För mig är skrivandet väldigt stimulerande. Det är lite som att prata och lyssna på sig själv och därefter kritisera sig själv. Vilket är väldigt nyttigt, det är sällan jag säger till mig själv “Vad grym du är”, så när jag fick den senaste feedbacken tog jag verkligen vid mig. För mig har det betytt väldigt mycket och har  öppnat upp en helt annan kreativ sida inom mig. Jag vågar vara mer kritisk och konkret. Det händer nämligen ofta att det jag skriver eller säger blir väldigt osammanhängande, speciellt de gånger jag har mycket att säga.

Tack för allting du har lärt mig och allting du har låtit mig ta del av, det har varit otroligt lärorikt och jag hoppas att vi ses någon gång!”

Jag är säker på att det kommer att gå bra för Camp Kicki-deltagarna. En av dem har fått en månadslång praktikplats på SOLO i sommar, jag har också fixat andra fina jobbingångar åt dem. Jag hejar på mina tjejer!

Sparad under: Jobb,Media2 kommentarer »

2 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Veronica

    28/5 2009 @ 17:32

    Om du börjar med ett nytt Camp Kicki så hoppas jag att det kanske finns en plats för mig? Min dröm är att utveckla mitt språk och mitt skrivande och det är det jag vill satsa på. Jag skulle verkligen behöva konkret kritik av mitt skrivande. Bloggande och att lära sig själv kan ibalnd vara lite som famlande i mörker.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Johanna

    30/5 2009 @ 8:11

    Till Veronica och andra skrivhungriga tjejer:

    Jag var en av Camp Kickis deltagare under våren, och vill även jag berätta för er hur utvecklande kursen har varit:

    När jag tog kontakt med Kicki via hennes blogg var det för att jag beundrat henne sedan jag, med hårmascara-ränder i håret och robyn-doftande date-parfym, läst hennes och Charlotta Flinkenbergs titdningar och texter. Sedan tidiga tonåren har Kicki alltså varit en av mina absolut största förebilder inom journalistiken.

    Det är ingen hemlighet att kvinnliga nätverk oftast floppar och att män är bättre på att hjälpa män än vad kvinnor är på att hjälpa kvinnor. Kicki pratar inte bara om att “tjejer ska hjälpa tjejer”, hon gör det verkligen – med brinnande entusiasm och ett stort hjärta.

    Under mina två månader i Camp Kicki har mitt skrivande utvecklats mer än någonsin tidigare – och då har jag läst samtliga svenska-kurser på gymnasiet med journalistiska tillval, 120 hp svenska på universitetsnivå och dessutom arbetat 25 % som journalist utöver mina studier det senaste året.

    Tjata på henne så att hon kör kursen igen – och lycka till!

    Kram Johanna

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8667 to the field below: