Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Mera Fonera

Av Kicki 9:12 23/9 2008 | 8 kommentarer

Jag har ju som företagare en ständig strid av telefonförsäljare som ringer mig. En del trevliga, men de flesta otrevliga. De flesta har i uppdrag att skapa ett samtal, samtidigt som de inte har några personliga förutsättningar för att klara detta. Du vet, improvisationsförmåga, intelligens, humor… Sånt.
Otrevligast har Fonera varit (läs här).

Idag ringde Fonera igen (de verkar jobba med tiomånadersintervaller) och han som ringde var ganska trevlig. Han sa att jag troligen hade ett “jobbkompisabonnemang” och att Tele 2 (som jag har) var dyrare än det erbjudande han hade att ge mig. Det första stämmer inte, det andra stämmer troligen inte, och när jag påpekade det – och varför – var han fortfarande glad på rösten. Jag skulle just säga “men vad trevligt att du är så trevlig, det är inte den bild jag har av Fonera” då han slängde på luren. Visserligen sa han “okejhejdå” men han sa det i ett enda andetag och slängde på luren i samma andetag, det fanns inte ens utrymme för mig att säga hej tillbaka.

Fonera måste ha de absolut otrevligaste säljarna. Jag skiter i om det beror på tidspress och att de jobbat på ackord, jag kommer aldrig över min döda kropp att ta ett abonnemang hos dem. In fact, nästa gång någon från det där skitföretaget ringer ska jag slänga på luren. För att vara riktigt på den säkra sidan tänker jag slänga på luren så fort någon säger att de jobbar på ett företag som börjar på f.
“Ja, det är Kicki.”
“Hej, jag heter Ambrosius och jobbar hos F…”
Klick.

Sparad under: Ingen kategori8 kommentarer »

8 kommentarer »

 • 1
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Åsa Olofsson

  23/9 2008 @ 11:56

  Men gå med i NIX det gjorde jag och det var det bästa jag gjort. Slut på onödiga samtal.

 • 2
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Ljuvdalen

  24/9 2008 @ 11:12

  Bra tips Åsa, men då försvinner också chansen att få tala med en sådan som Felicia Petrén.

 • 3
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Ben

  16/10 2009 @ 11:54

  Det är inte Fonera som ringer utan callcenterföretag i Upplands Väsby. Dom är otroligt efterhängsna och det hjälper inte att man slänger på luren, då ringer dom igen. Telefonförsäljare är det enda jobb man kan få på stört utan föregående utbildning så en del känner sig tvingade.

 • 4
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Emelie

  17/11 2009 @ 11:16

  Vad rolig du är… gammal post men ändå kul att läsa :p företaget heter Phonera (by the way) och brudarna på bygget är trevliga, så dra inte alla över en kant. eller näääää så kan jag inte säga, får jag säkert skit för då. nä men självklart är trevligheten individuell.

 • 5
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Stefan Andersson

  3/6 2010 @ 13:39

  Phonera håller på fortfarande.
  Du är inte ensam om att reta upp dig på Phonera. Deras säljare sysslar med otillbörlig marknadsföring, säger att man som företagare ska få ta del av en förmån, istället för att berätta att det egentligen handlar om ett byte av abbonemang och leverantör. Deras säljare använde sig av samma teknik när jag blev kontaktade av dem, slängde på luren när jag förklarade vad jag tyckte om deras säljteknik.

 • 6
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Peter Eriksson

  16/5 2011 @ 12:43

  Ja, blir ju trist för de företagen som börjar på F. Phonera börjar ju på P liksom…

  Varför ska du vara otrevlig mot alla som ringer från Phonera? Är väl bättre att be, omgående, att få tala med chefen och sedan be honom att plocka bort ditt namn ur deras lista. Säger du till säljaren så ringer de per automatik 3 månader senare. Kan vara Lisa 16 år som fått sitt första jobb. Dumt att vara otrevlig mot henne. Dum dum.

 • 7
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av chrisitna

  28/2 2012 @ 13:49

  Fast, man hinner inte att säga så mycke när de ringer.
  I går blev jag uppringt av phonera, hon undrade hur det gick med mitt phonera abb. Jag svarade att jag inte hade något abb.. Då slängte hon på luren.. konstigt..

  I dag igen blev jag uppringt av phonera igen.. en annan kvinna.. frågade igen, hur det gick med mitt abb. Igen säg jag, har inget abb.. då säg hon, jamen det gör inget du kan få ett. Därför du har ett företag..
  Nej, sage jag.. detta är ett privat nummer.. ups.. då slängte hon på luren igen..
  Väldig konstigt tycker jag…

 • 8
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Gunilla

  26/4 2012 @ 10:51

  Detta Fonera har ringt två gånger till mig nu och dom har tyvärr inte vart så trevliga.Och jag vill ju inte ha nåt abbonnemang hos dom…… :-S
  Den sista kastade på luren innan jag pratat klart.
  HOn jag pratade med förra gången blev sur för att jag tackade nej. Så envisas dom med att fråga varför jag tackar nej. .-Det är min ensak svarar jag då….för de tycker jag inte jag behöver förklara. Dom fattar ju tydligen inte ett enkelt “nej tack” hur ska dom då fatta om jag gör nån längre utläggning?! 😀

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 4220 to the field below: